Blog

Επένδυση και ανακαίνιση. Χαμένοι στη μετάφραση;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο χώρος της κατασκευής στην Ελλάδα έχει κάνει δυναμική επιστροφή τα τελευταία χρόνια. Αυτό γίνεται εμφανές όχι μόνο από την πληθώρα μεγάλων κατασκευαστικών έργων σε μία σειρά από περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, αλλά και από τον οργασμό μικρότερων projects ανακαίνισης/ανακατασκευής επενδυτικών κτιρίων. Κάπου εκεί ανάμεσα σε αυτόν τον ορυμαγδό οικοδομικών εργασιών βρίσκονται μετέωροι μια σειρά από υποψήφιοι επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης του κεφαλαίου που διαθέτουν. Είναι τελικά κερδοφόρα η επένδυση σε ορισμένα ακίνητα; Αξίζει το ρίσκο; Έχει νόημα να τοποθετήσουμε τα χρήματα μας στην αγορά/ενοικίαση ακινήτων και να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα ανακαινίσουμε και να τα αναβαθμίσουμε; Το παρόν άρθρο αξιοποιώντας την εμπειρία των αναλυτών και μηχανικών της Baus Engineers και της BnB Design επιχειρεί να δώσει κάποιες πρώτες απαντήσεις.

Αρχικά ας μιλήσουμε για την διαχρονική αξία της επένδυσης. Μπορεί ορισμένα κτίρια να μην αποτελούν έργα τέχνης (επένδυση με οριακά μηδενικό ρίσκο), αλλά πρόκειται για μια μορφή επένδυσης η οποία αλλάζοντας τις μορφές εκμετάλλευσης θα είναι για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα κατά βάση κερδοφόρα. Η χώρα έχοντας χάσει αναρίθμητες φορές το τρένο μιας παραγωγικής ανασυγκρότησης που τόσο πολύ έχει ανάγκη θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Και αυτό είναι η παροχή υπηρεσιών. Εν προκειμένω μιλάμε για υπηρεσίες των οποίων η κορωνίδα είναι οι τουριστικές υπηρεσίες και τα παραπροϊόντα της. 

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε δεκάδες εκατομμύρια παραπάνω τουρίστες και ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να ανέβει και άλλο. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο 9μηνο του 2018 σημειώθηκε αύξηση 10,3% στις αφίξεις με παράλληλη αύξηση τιμών 8,5% σε σχέση με το 2017. Επιπρόσθετα, την περίοδο Μάιος-Οκτώβριος 2019 σημειώθηκε άνοδος μεσοσταθμικά περίπου 1,5% στις αφίξεις με αξιοσημείωτη άνοδο στις αεροπορικές αλλά και τις οδικές αφίξεις δευτερευόντως. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημα στοιχεία και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά μία σειρά από καταλύματα που δεν είναι δηλωμένα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι πραγματικές αφίξεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που καταγράφονται στα επίσημα στατιστικά αποτελέσματα.Η πρώτη ανάγνωση του συγκεκριμένου φαινομένου είναι απλή. Όλοι αυτοί οι τουρίστες πρέπει να μπορούν να μείνουν κάπου. Επομένως ξενοδοχεία, hostels, δωμάτια και ενοικιαζόμενες οικίες (κάθε είδους) είναι εγκαταστάσεις που έχουν ζήτηση. Μία δεύτερη ανάγνωση όμως είναι ότι αυτοί οι τουρίστες πρέπει και να απολαύσουν την εμπειρία τους στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η ζήτηση σε εστιατόρια, κέντρα αναψυχής, καφετέριες κτλ. Εάν λάβουμε υπόψιν μας και το γεγονός ότι η Αθήνα κατά βάση (αλλά και ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη κτλ) έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε all season προορισμό υπερβαίνοντας τους κλασσικούς θερινούς περιορισμούς της “σεζόν” αντιλαμβανόμαστε ότι η εν λόγω επένδυση έχει καταρχήν αξία και νόημα.

Πλάι σε όλα αυτά και ενισχύοντας την ιδέα ότι η επένδυση σε ακίνητα αποδίδει διαχρονική αξία μπορούμε να αντιληφθούμε ότι συνεπαγόμενη της παραπάνω ζήτησης δεν αυξάνουν την αξία τους μόνο τα “hot” τουριστικά ακίνητα. Οι κάτοικοι των Αθηνών για παράδειγμα πρέπει κάπου να μείνουν και σε πολλές περιπτώσεις εγκαταλείπουν το σκληρό κέντρο και μετοικούν σε πιο προαστιακές περιοχές αυξάνοντας την ζήτηση επομένως και την αξία των ακινήτων σε αυτές τις περιοχές.

Άρα έχουμε το πρώτο κρατούμενο. Αξίζει να επενδύσεις σε ακίνητα στην παρούσα φάση. Ποιο όμως πρέπει να είναι το ποσό της επένδυσης, πού πρέπει να επενδύσεις και πόσα χρήματα πρέπει να δώσεις για την αναβάθμιση των εν λόγω ακινήτων; 

Εδώ αρχίζει η μετάφραση και εδώ είναι που πολλές φορές οι επενδυτές χάνονται για να κάνουμε αναφορά και στον τίτλο του άρθρου. Αξιοποιώντας κλασικά οικονομικά εργαλεία θα μπορούσαμε να κάνουμε μια απλοϊκή προσέγγιση και να πούμε ότι εφόσον υπολογίζεις πως η επένδυση σου θα επιστραφεί σε λιγότερο από δέκα χρόνια τότε είσαι good to go. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Καταρχάς ο ρυθμός επιστροφής δεν θα είναι πάντα σταθερός μιας και η ζήτηση ναι μεν μεγαλώνει, αλλά έχει έντονες διακυμάνσεις. Επίσης δεν μιλάμε και για ένα ενιαίο είδος τουριστών και κατοίκων που ενδιαφέρονται να μείνουν στα ακίνητα σας. Με απλά λόγια δεν δύνασαι να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή το target group σου (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων) και δεν δύνασαι να γνωρίζεις τί θα επιθυμεί κάθε χρόνο το συγκεκριμένο target group. 

Αυτοί οι σκόπελοι ξεπερνιούνται μόνο με επαγγελματική προσέγγιση και ειδικευμένες παρεμβάσεις. Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια στιγμή με άλλα λόγια την ερώτηση “πόσο πάει η ανακαίνιση;”. Η ανακαίνιση, η διακόσμηση και οι στοχευμένες παρεμβάσεις δεν είναι κάποιες εργαλειακές πρακτικές για πάσα νόσο. Προκύπτουν από ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πλάνο. Και μέσα σε αυτό το πλάνο εμπεριέχονται τόσο το διαθέσιμο budget, η επιστροφή χρημάτων, η ανάγνωση του target group, οι τάσεις της αγοράς και το timing της επένδυσης. Επομένως η ερώτηση οφείλει να μετατραπεί από την πλευρά του μηχανικού “τι θέλεις να κάνεις, ποιος ο στόχος σου;”. Και με μία τέτοια ερώτηση όλα αρχίζουν να μπαίνουν σε κουτάκια.

Η Baus Engineers και η BnB Design θέλοντας να προσφέρουν τις πλέον ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρούν να απαντήσουν στην παραπάνω ερώτηση με τον πλέον μεθοδικό τρόπο. Όταν λοιπόν αποκαλυφθεί το όραμα του επενδυτή και οι επιθυμίες του προχωράμε στο επόμενο βήμα. Αναλύουμε τις διαθέσιμες επιλογές επένδυσης, δημιουργούμε ένα επιχειρηματικό πλάνο και πλέον οι παρεμβάσεις προκύπτουν αβίαστα για να επιτύχουμε το βέλτιστο τεχνικά και αισθητικά αποτέλεσμα. Δεν υποτιμούμε την δουλειά μας σε καμία περίπτωση. Αναγνωρίζουμε όμως ότι αυτή οφείλει να ακολουθεί και να υποτάσσεται στην ευρύτερη κίνηση. Με απλά λόγια μπορεί σε ένα ακίνητο να μην χρειάζεται πρακτικά καμία παρέμβαση ενώ σε ένα άλλο να απαιτούνται αρκετά χρήματα για να εξυπηρετηθεί άρτια το επιχειρηματικό πλάνο. Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι σαφώς η επένδυση να είναι επικερδής. Απλά δημιουργούνται δύο διαφορετικοί δρόμοι γι' αυτό.

Συχνά θα ακόυσετε από διάφορους επαγγελματίες προτάσεις για ανακαίνιση, οικονομικά προκάτ πακέτα ανακατασκευής καθώς και πολλά άλλα. Παρόλο που οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μπορεί στο αμιγώς δικό τους κομμάτι να είναι άριστοι στη δουλειά τους, κατά τη γνώμη μας χάνουν ένα συγκεκριμένο και απαραίτητο στοιχείο της δουλειάς. Και αυτό το κομμάτι είναι η σωστή αναγνώριση του προβλήματος και η συγκεκριμένη λύση του. Αυτό δηλαδή που οφείλει να κάνει ένας μηχανικός. 

Εν κατακλείδι η σωστή ερώτηση δεν είναι “πόσο πάει η ανακαίνιση;”. Η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνετε στους επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά είναι “με αυτά που λες πόσο θα κερδίσω;”. Τότε μόνο θα καταλάβετε εάν αξίζει να προχωρήσετε στο συγκεκριμένο σχέδιο αναβάθμισης του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας που σας ενδιαφέρει. Και εφόσον αυτή η ερώτηση απαντηθεί επαρκώς τότε προχωράμε στην επόμενη φάση και συζητάμε τις λεπτομέρειες, τις τεχνικές προεκτάσεις, τα επιμέρους κόστη, την διακόσμηση κτλ. Τότε είναι που θα προετοιμάσουμε και το επόμενο βήμα, δηλαδή τη διαχείριση του ακινήτου, το πιθανό management της επιχείρησης καθώς και τις επιμέρους λεπτομέρειες που θα τοποθετήσουν την δικιά σας επιχείρηση πάνω από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Ο χώρος λοιπόν της κατασκευής μπορεί να έχει πάρει τα πάνω του, αλλά αυτό το γεγονός επιτάσσει στους επαγγελματίες του κλάδου να πάρουν και αυτοί τα πάνω τους και να αναβαθμίσουν συνολικά τις υπηρεσίες τους διαγράφοντας για πάντα την εργαλειακή αντιμετώπιση προηγούμενων χρόνων και δεκαετιών.

 

* Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Κάνοντας το Airbnb σας το τέλειο καταφύγιο ύπνου

Πόσοι από εμάς κοιμούνται πραγματικά καλά μακριά από το δικό τους κρεβάτι; Υπάρχει ουσιαστικός λόγος που ορισμένοι παίρνουν μαζί τους το αγαπημένο τους μαξιλάρι στα ταξίδια. Γνωρίζουν καλά πως ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την καθημερινή ευεξία.

Στα ταξίδια ο ύπνος είναι συχνά διακοπτόμενος εξαιτίας πολλών και διαφορετικών παραγόντων. Οι μη γνώριμοι ήχοι, ένα σκληρό ή υπερβολικά μαλακό κρεβάτι, η φωτεινότητα του δωματίου είναι μόνο ορισμένοι από αυτούς. Αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε τέλειες αξιολογήσεις.. δοκιμάστε να μετατρέψετε το Airbnb σας στο τέλειο καταφύγιο ύπνου για τους επισκέπτες σας.

 

Το στρώμα για το Airbnb σας 

Μπορεί να νομίζετε ότι το να πετάξετε ένα παλιό στρώμα αφρού στο πάτωμα ενός αχρησιμοποίητου διαμερίσματος αρκεί για να το διαθέσετε στο Airbnb και για να βγάλετε μερικά χρήματα. Πόσο πιθανό όμως είναι οι επισκέπτες σας να προτείνουν το  Airbnb σας σε άλλους ταξιδιώτες; Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε υπερβολικά ποσά σε ένα πολυτελές στρώμα, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το επίπεδο άνεσης που προσφέρετε στους ταξιδιώτες όταν αυτοί ξαπλώνουν ... και αν έχετε τα χρήματα,ξοδέψτε τα σε ένα καλής ποιότητας στρώμα για τους επισκέπτες σας. 

Tips για το στρώμα:


  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κολλημένα ελατήρια

  • Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίπεδο στήριξης (μέτρια έως σταθερή)

  • Ελέγξτε ότι το πλαίσιο κρεβατιού είναι σταθερό

  • Αναποδογυρίστε το στρώμα μεταξύ των κρατήσεων έτσι ώστε να αεριστεί και να μην αναπτυχθεί μούχλα 

Λευκά είδη και σκεπάσματα για το Airbnb σας

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν τα βαμβακερά κλινοσκεπάσματα που αναπνέουν ώστε να μην ζεσταίνονται ενοχλητικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν δεν έχετε την πολυτέλεια να αγοράσετε καλής ποιότητας βαμβακερά σεντόνια τότε σας συμβουλεύουμε πριν τα αγοράσετε να ανοίγετε πάντοτε το πακέτο για να αισθανθείτε την ποιότητα, πόσο μαλακά και άνετα είναι. Υπάρχουν ορισμένα αξιόλογα μείγματα πολυεστέρα-βαμβακιού στην αγορά, εάν ο προϋπολογισμός σας είναι σφιχτός που όμως θα προσφέρουν αξιόλογο ύπνο. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε επιλογή στους επισκέπτες σας μεταξύ κουβέρτας και παπλώματος. 

 

Επιλογή μαξιλαριών

Επίπεδο, χνουδωτό, γεμάτο φτερά ... ποιος ξέρει τι είδους μαξιλάρι ο επισκέπτης προτιμά για να κοιμάται; Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να προσφέρετε μερικούς διαφορετικούς τύπους, ώστε να μπορέσουν να βρουν ένα που τους ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση πάντως φροντίστε να έχετε λίγα παραπάνω μαξιλάρια αφού ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν απαραιτήτως πάνω από ένα ώστε να κοιμηθούν άνετα.

 

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας να κοιμηθούν και να συνεχίσουν να κοιμούνται ακόμα και όταν ο ήλιος είναι δυνατός. Φροντίστε να εξοπλίσετε το Airbnb σας με blackout κουρτίνες που θα μειώσουν αισθητά την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο. 

 

Ωτοασπίδες

Πολλοί τουρίστες θα πακετάρουν τις ωτοασπίδες τους μαζί αλλά αγοράζοντας μερικά πακέτα μιας χρήσης και αφήνοντάς τα για τους επισκέπτες σας δεν θα κοστίσει πολύ και θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ μιας καλής και κακής κριτικής για το Airbnb σας - ειδικά εάν βρίσκεται στο κέντρο μιας πολυσύχναστης πόλης. Οι μάσκες ύπνου μπορούν επίσης να είναι μια ωραία πινελιά και να βοηθήσουν με τον ύπνο. 

 

Ειλικρίνεια

Πάντα να είστε ειλικρινείς όταν περιγράφετε το είδος του κρεβατιού που προσφέρετε και το επίπεδο άνεσης του Airbnb σας. Αν οι επισκέπτες περιμένουν ένα βασιλικό στρώμα πάνω σε ένα κρεβάτι με ουρανό, μην τους αφήνετε να φτάσουν και να ανακαλύψουν έναν παλιό καναπέ που αναδιπλώνεται με  λεπτό αφρώδες στρώμα. Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες και οι περιγραφές σας ταιριάζουν με το επίπεδο άνεσης που παρέχετε στους επισκέπτες στην πραγματική ζωή. Το ίδιο ισχύει και με τα επίπεδα θορύβου. Πρέπει να μπορείτε να καλύψετε τις προσδοκίες των επισκεπτών σας. Ζητείστε βοήθεια

Η BnBdesign βοηθάει τους Airbnb οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν τα Airbnb τους ονειρικά καταλύματα διακοπών που λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές. Αν θέλετε συμβουλές για τη δημιουργία ενός πιο άνετου και φιλικού χώρου για τους επισκέπτες, από την ανακαίνιση μέχρι και τη διακόσμηση, επικοινωνήστε με την ομάδα των ειδικών μας για την Airbnb.

Έτσι θα Προετοιμάσετε το Σπίτι σας Πριν το Βάλετε στο Airbnb!

Το καλοκαίρι έφτασε και η θερινή σεζόν έχει ξεκινήσει για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Κάποιοι από εσάς, λοιπόν, ίσως σκέφτεστε να διαθέσετε το σπίτι σας στην Airbnb για κάποιο έξτρα εισόδημα. Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ήδη πολλά σπίτια διαθέσιμα στο Airbnb.Με μερικούς απλούς τρόπους, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίσει και να δείτε το εισόδημά σας να… αναβαίνει. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε.Κρεβάτια 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουν οι ταξιδιώτες πριν κλείσουν κάποιο μέρος για να μείνουν είναι το υπνοδωμάτιο. Πιο συγκεκριμένα το κρεβάτι. Το κρεβάτι πρέπει πάντα να είναι άνετο, φιλόξενο και καθαρό και ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι τα σεντόνια. Είναι σημαντικό το πάνω και το κάτω σεντόνι να έχουν ίδιο χρώμα, καθώς έτσι δημιουργούν την αίσθηση πως το κρεβάτι είναι μεγαλύτερο και πιο άνετο. Υπάρχει λόγος που στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων τα σεντόνια είναι πάντα λευκά: είναι για να μπορούν να δουν οι καλεσμένοι ότι είναι καθαρά.Μαξιλάρια

Αναφερόμαστε στα διακοσμητικά μαξιλάρια τα οποία είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον. Προσθέστε μερικά στον καναπέ και στο υπνοδωμάτιο. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι τα χρώματα, η υφή και τα μοτίβα. Αν το σπίτι σας φαίνεται μουντό, μερικά χρωματιστά μαξιλάρια θα το ανανεώσουν και θα του δώσουν υφή.Έργα τέχνης

Οι προσωπικές σας φωτογραφίες και οποιοδήποτε προσωπικό διακοσμητικό (πχ το πτυχίο σας στον τοίχο, βραβεία που έχετε κερδίσει κλπ) δεν πρέπει να φαίνονται και καλό θα ήταν να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο κουτί πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. Οι φιλοξενούμενοι πάντα ψάχνουν για μια αίσθηση «ξενοδοχείου», οπότε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στους τοίχους δεν βοηθούν. Επιλέξτε μερικά μεγάλα έργα τέχνης που ταιριάζουν με την υπάρχουσα διακόσμηση. Μπορείτε να διαλέξετε ουδέτερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή – αν το σπίτι σας είναι μοντέρνο – να εντάξετε έργα της pop art.Μπάνιο

Διαμορφώστε το μπάνιο σας σε μια μικρή όαση για τους ταξιδιώτες. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αν έχετε στο μυαλό σας πως είναι διακοσμημένο ένα spa: διακοσμητικά κεριά, σετ πετσέτες (βάλτε ξεχωριστές πετσέτες για το μπάνιο, τα χέρια και το πρόσωπο στο ίδιο χρώμα). Ένα μπουρνούζι είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει μια πολύ φιλόξενη αίσθηση στους καλεσμένους σας. Τα φυτά, επίσης, μπορούν να διαμορφώσουν έναν πολύ αναζωογονητικό χώρο. Τέλος, αν θέλετε να κάνετε ακόμα περισσότερη εντύπωση, βάλτε έναν μικρό δίσκο με σαμπουάν, αφρόλουτρο και αιθέρια έλαια. Είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε όποιον αποφασίσει να μείνει στο σπίτι σας!

 

 

7 Πράγματα που Ξεχνούν να Φέρουν μαζί τους οι Airbnb επισκέπτες

Το να ξεχνάς πράγματα σε ένα ταξίδι είναι σκέτη απογοήτευση.  Όπως και το να κάνεις άνω κάτω την βαλίτσα σου μετά από μια μεγάλη πτήση, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι αυτό που νόμιζες ότι είχες πάρει, δεν είναι εκεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πανικό, αναστάτωση, νευρικότητα και γενικά σε άσχημο κλίμα. Αλλά για έναν οικοδεσπότη που θέλει να εντυπωσιάσει, ένας ξεχασιάρης επισκέπτης μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεχωρίσει ξεπερνώντας το καθήκον του.

Οικοδεσπότες κρατήστε σημειώσεις – το να έχεις στο σπίτι σου οποιοδήποτε από αυτά τα αντικείμενα που συνήθως ξεχνιούνται, θα κάνει τον κάθε επιφυλακτικό επισκέπτη να ξεφωνίσει από ανακούφιση και ευχαρίστηση (και πιθανώς άριστες κριτικές):

Είδη προσωπικής περιποίησης

Αποσμητικό, οδοντόκρεμα, σαπούνι, χτένες, νυχοκόπτες και μπατονέτες. Αυτά τα είδη προσωπικής περιποίησης συνήθως δεν φτάνουν στον προορισμό τους, είτε λόγω κατάσχεσης στο αεροδρόμιο είτε λόγω απλής αφηρημάδας. Το να έχετε επιπλέον θα κρατήσει τους επισκέπτες σας καθαρούς και χαρούμενους.

Φορτιστή κινητού

Το πιο ενοχλητικό πράγμα που θα ξεχάσεις δεν είναι παρά ο φορτιστής του κινητού σου! Το να έχεις έναν επιπλέον φορτιστή iPhone ή USB είναι σίγουρο ότι θα είναι χρήσιμο για τον καημένο τύπο που τελειώνει η μπαταρία του. Και θυμηθείτε, ένας επισκέπτης με φορτισμένο τηλέφωνο είναι πιθανόν να είναι και επικοινωνιακός επισκέπτης – ικανός να σε ειδοποιήσει πότε έρχεται και φεύγει, όποτε χρειάζεται βοήθεια ή θέλει να σε ρωτήσει πως δουλεύει η καφετιέρα.

Εξοπλισμός Καιρού

Αν μένετε σε μια ιδιαίτερα ζεστή περιοχή, το αντηλιακό και τα καπέλα είναι πάντα ευπρόσδεκτες πολυτέλειες που θα υπάρχουν στο σπίτι. Σε πιο υγρά κλίματα, μία ομπρέλα ή ακόμα και ένα εφεδρικό αδιάβροχο μπορεί να γλυτώσει τον επισκέπτη από μια βόλτα στο στεγνωτήριο (και θα γλιτώσει και τα ξύλινα πατώματα!).

Ένας Καλός Χάρτης

Ας μην κρυβόμαστε, μερικές φορές το Google Maps πέφτει έξω. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και όταν συμβαίνει, καλό είναι να έχεις έναν πραγματικό χάρτη για να σε οδηγήσει στο πλησιέστερο Wi-Fi spot ΑΜΕΣΩΣ. Επίσης, αν συμπεριλάβετε έναν χάρτη με τοπικά αξιοθέατα ή σημεία για φαγητό, προσθέτει μια προσωπική και αποτελεσματική πινελιά στην φιλοξενία σας. Αποφύγετε τις φτηνιάρικες λύσεις του χάρτη από το σουβλατζίδικο, και προμηθευτείτε καλούς χάρτες από κάποιο χαρτοβιβλιοπωλείο!

Κουτί Πρώτων Βοηθειών

Είτε οι επισκέπτες σας ξεχύνονται στις παραλίες είτε ανεβαίνουν βουνοκορφές, ή απλά είναι απρόσεκτοι στα σοκάκια της πόλης, οι επίδεσμοι, τα Hansaplast, κάποιες ασπιρίνες, και ένα ψαλιδάκι είναι πάντα κάτι που μπορεί να χρειαστεί και να μην έχει προβλεφθεί από τον ταξιδιώτη.

Επαναχρησιμοποιήσιμα Μπουκάλια Νερού

Οποιοσδήποτε που είναι αρκετά μοντέρνος και σοφιστικέ για να χρησιμοποιεί το Airbnb είναι σίγουρα αρκετά μοντέρνος και σοφιστικέ για να νοιάζεται για το περιβάλλον! Και τι καλύτερο από μερικά επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια για να ξεδιψούν οι επισκέπτες σας κατά την διάρκεια της μέρας;

Λεξικό

Ένα από τα καλύτερα πράγματα του να ταξιδεύεις σε μία ξένη χώρα είναι το να εμβαθύνεις σε μια ξένη γλώσσα. Κανένας δεν θυμάται να φέρει ένα βιβλίο τσέπης με φράσεις ή ένα λεξικό, αλλά το να έχεις ένα στο σπίτι θα αποδειχτεί χρήσιμο στους επισκέπτες σας για να παραγγείλουν ένα σουβλάκι ή να ευχαριστήσουν έναν ευγενικό ταξιτζή. Μπορεί να τους δώσει κίνητρο να μελετήσουν και να ερευνήσουν σε βάθος την τοπική κουλτούρα!Βάλτε και ένα πιστολάκι, μερικές ωτοασπίδες, μία τσάντα για τα άπλυτα και η καταχώρηση σας θα είναι και επισήμως αξέχαστη. Σαν την Νεράιδα των παραπεταμένων αντικειμένων, οι επισκέπτες σας θα βρουν την προνοητικότητα σας μαγική. Θα σας πουν σωτήρα, θαυματοποιό, και σαν καλός οικοδεσπότης που είστε, θα τους απαντήσετε με ένα ταπεινό σήκωμα των ώμων, ένα κλείσιμο του ματιού και ένα “Bibbidi-Bobbidi-Boo”.

Βγάζοντας τις τέλειες Airbnb Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι το πιο σημαντικό εργαλείο μάρκετιγκ για την καταχώρηση του bnb. Οι  περισσότεροι ανθρώποι δεν θα διαβάσουν λέξη από την περιγραφή του σπιτιού, χωρίς να επεξεργαστούν πρώτα τις φωτογραφίες του.

Μερικά tips για να βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες:


  • Φωτισμός: Βεβαιώσου ότι τα δωμάτια σας είναι φωτεινά και αεράτα. Άνοιξε ένα παράθυρο για να επιτρέψεις να μπει περισσότερο φως στα δωμάτια. Ο πιο εύκολος τρόπος να τρομάξεις πιθανούς πελάτες είναι με σκοτεινές και μουντές φωτογραφίες. Βρες μια ώρα στην ημέρα που ο ήλιος δεν αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα, αφού η αντίθεση φωτός θα κάνει την λήψη πάρα πολύ δύσκολη.

  • Μέγεθος Δωματίου: Εάν δεν έχεις ευρυγώνιο φακό, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο σου, πάρε λήψη από την γωνιά των δωματίων δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο ύψος. Ο στόχος είναι να έχεις όσο πιο πολύ το δωμάτιο στην λήψη γίνεται. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχεις να κάνεις είναι να παρουσιάσεις το μέγεθος ενός χώρου.

  • Προσοχή στη Λεπτομέρεια: Έχεις 2-3 κοντινές λήψεις από αξιοσημείωτα κομμάτια, έργα τέχνης, ή μια σύνθεση λουλουδιών που μεταφέρουν την προσοχή στο στυλ και τη λεπτομέρεια.

  • Περιβάλλουσα περιοχή: Μήπως υπάρχουν σημεία κατατεθέν στoν χώρο σου που θα βοηθήσουν να ενοικιάσεις το σπίτι σου; Eξαιρετική θέα; To μπροστινό λόμπι του κτιρίου, του γυμναστηρίου, ή της πίσω αυλής; Σκέψου τις σκηνές που θα δώσουν στον επισκέπτη σου μια καλύτερη ιδέα της τοποθεσίας.

Αριθμός και Διάταξη φωτογραφιών

Οι εικόνες θα πρέπει να παρουσιάζονται με ένα τρόπο που να βοηθά τον φιλοξενούμενο να αντιληφθεί την διάταξη του σπιτιού. Εάν περπατούσε κατά μήκος τους σπιτιού σου, ξεκινώντας από την μπροστινή πόρτα, τι θα έβλεπε; Ποιο θα ήταν το πρώτο δωμάτιο που θα έβλεπε μετά την είσοδο; Η Airnbn προς το παρόν δεν επιτρέπει βίντεο, αλλά οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με περιήγηση βίντεο.

Μην βγάλεις πολλαπλές φωτογραφίες του ίδιου δωματίου με διαφορετικές γωνιές. Το λιγότερο είναι καλύτερο. Η ιστοσελίδα και οι συνδέσεις wireless μπορεί να είναι μερικές φορές αργές για πολλά άτομα, οπότε προσπάθησε να μεταφέρεις την αίσθηση του χώρου σε όχι περισσότερες από 12 φωτογραφίες. Απέφυγε να τραβήξεις πάρα πολλές φωτογραφίες έργων τέχνης, φυτών, και άλλων διακοσμήσεων εκτός και αν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Τέλος, οι χρωματιστές πινελιές στο σπίτι, ειδικά τη μέρα της φωτογράφισης είναι πολύ σημαντικές. Τα λουλούδια, το τυρί και ένα γεμάτο ποτήρι κρασί, ένα τέλεια στρωμένο κρεβάτι και τακτοποιημένες πετσέτες θα κάνουν τον χώρο σου να ξεχωρίζει από το πλήθος.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies των οποίων η λειτουργία περιγράφεται αναλυτικά στην Πολιτική απορρήτου μας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπό μας, συναινείτε στην χρήση cookies των οποίων η λειτουργία περιγράφεται αναλυτικά στην Πολιτική απορρήτου μας.